Veilig Gebruik van OSDP: Synguard's Benadering

 

In de wereld van toegangsbeheer heeft het Open Supervised Device Protocol (OSDP) de aandacht getrokken vanwege recente berichten over mogelijke veiligheidsproblemen. Bij Synguard begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen bij het implementeren van OSDP. In deze blog willen we uitleggen hoe OSDP veilig kan worden gebruikt en hoe Synguard reeds in het verleden stappen heeft ondernomen om de veiligheid van onze systemen te waarborgen.

Wat is OSDP?

OSDP,  wat staat voor "Open Supervised Device Protocol", is een communicatieprotocol dat is ontworpen om de verouderde Wiegand-communicatieprotocol te vervangen. Wiegand wordt nog steeds veel gebruikt in toegangscontrolesystemen, maar heeft enkele beperkingen, zoals eenrichtingscommunicatie van badgelezers naar controlepanelen. OSDP biedt veilige tweerichtingscommunicatie.

 

Veiligheidsmaatregelen bij Synguard

Bij Synguard hebben we de veiligheid van onze systemen hoog in het vaandel staan. Hier zijn enkele maatregelen die we reeds in het verleden hebben genomen om het veilige gebruik van OSDP te garanderen:

 

Sterke Versleuteling:  Wanneer we OSDP-sleutels instellen, is encryptie een verplichte stap. We laten geen lezers toe zonder encryptie. Bovendien maken we geen gebruik van standaardsleutels; elke klant heeft een unieke sleutel.

 

Configuratiecontrole: We configureren lezers intern en stellen de sleutels in voordat we ze naar klanten verzenden. Dit voorkomt dat onbevoegde wijzigingen worden aangebracht in de configuratie.

 

Installer Mode Uitschakelen: OSDP Installer Mode, die de mogelijkheid biedt om sleutels opnieuw in te stellen, is uitgeschakeld in onze systemen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

 

Verificatie van Antwoorden: We controleren op mogelijke aanvallen waarbij een plain answer data wordt teruggestuurd op een versleuteld verzoek. Als dit wordt gedetecteerd, wordt het antwoord verworpen.

 

Bij Synguard zijn we toegewijd aan het bieden van veilige toegangsbeheeroplossingen aan onze klanten. Onze implementatie van OSDP is ontworpen met een sterke focus op veiligheid, met strikte encryptie, unieke sleutels en gelaagde beveiliging. We erkennen dat technologieën kwetsbaarheden kunnen hebben, maar met de juiste maatregelen kunnen we de veiligheid van toegangsbeheer verbeteren en beschermen.

De methodiek die in deze blog wordt beschreven, is geldig voor lezers die bij ons zijn afgenomen. In situaties waarin onze partners zelf lezers leveren, dragen zij de verantwoordelijkheid voor een nauwkeurige implementatie van deze werkwijze met betrekking tot OSDP. 

 

Heb je vragen over de veiligheid van OSDP of onze implementatiepraktijken? Neem gerust contact met ons op. Veiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid en we staan klaar om uw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het verbeteren van je toegangsbeveiliging.