Veilige locatiebepaling in zorginstellingen & andere sectoren

Deuren die altijd open kunnen, behalve als er bepaalde mensen in de buurt zijn: een absolute plus in tal van situaties. Samen met onze technologiepartner BlooLoc brengen we kwalitatieve locatiebepaling tot stand door BlooLoc YooBee te koppelen aan het Synguard open access management platform.

Wat is BlooLoc?

BlooLoc is een systeem voor indoor locatiebepaling waarbij personen of materialen door middel van een actieve tag gevolgd worden.

Voor leefcirckels met bewegingsvrijheid

Door bijvoorbeeld bewoners met dementie binnen een leefcirkel de nodige bewegingsvrijheid te geven, draag je bij aan het behoud van hun waardigheid. Daar zijn we het bij Synguard en BlooLoc helemaal mee eens. Toch mogen ze ook niet te veel vrijheid krijgen, omdat ze al eens durven rond te dwalen. Locatiebepaling is dan the perfect match.

Hoe het werkt

Beheer de BlooLoc tags in het open access management platform en wijs zowel bewoners als personeel het juiste profiel toe. Stapt een bewoner van een leefcirkel naar een deur waar hij/zij niet voorbij mag, dan signaleert BlooLoc de locatie van die persoon. De integratie met het toegangscontrolesysteem zorgt bovendien voor  een automatische vergrendeling van de deur in kwestie. En dat buiten het zicht van de bewoner.

De voordelen van locatiebepaling voor leefcirkels

  • Verlicht de werklast van je zorgpersoneel door een automatische vergrendeling of opening van de deuren. Ze hoeven immers niet voortdurend in de gaten te houden of er geen bewoners ronddwalen.
  • Bewoners genieten van voldoende bewegingsvrijheid en dat in een gecontroleerde omgeving.
  • Mensen met lage en hoge zorgbehoeften leven zonder problemen samen in dezelfde leefcirkel.

Locatiebepaling – ook in andere sectoren de ultieme oplossing

Naast efficiënte zorgoplossing, is BlooLoc eveneens inzetbaar in andere situaties. En ook daar biedt de koppeling met toegangsmanagement een grote meerwaarde. Neem nu de logistieke sector, waarbij BlooLoc instaat voor het logistieke management en de automatisatie, terwijl Synguard het toegangsmanagement voor zijn rekening neemt. Uiterst handig om bijvoorbeeld de heftruckchauffeur te identificeren, na te gaan of hij over een geldig rijbewijs beschikt en zijn ritten te loggen.

Benieuwd hoe locatiebepaling in jouw sector ingezet wordt?