Een stralende toekomst voor toegangsmanagement

Het Zonnehuis, een zorginstelling met een lange geschiedenis,
stond voor de uitdaging om hun verouderde toegangscontrole- systeem te moderniseren. Het bestaande systeem was niet alleen verouderd, maar bood ook beperkte mogelijkheden voor aanpassingen en uitbreidingen. Met de groeiende behoefte aan een flexibel systeem dat ondersteunend is voor het operationele, werd de urgentie voor een nieuw systeem steeds groter. Tijd dus voor verandering. Specifieke noden vragen om oplossingen op maat.

En die vond het Zonnehuis bij Synguard.

Modern toegangsbeheer met integratie van actuele bestaande hardware

Over het Zonnehuis


Het Zonnehuis, een zorgorganisatie die zich met toewijding richt op het welzijn van ouderen met diverse vormen van dementie en belemmeringen in lichamelijk, psychisch of sociaal functioneren. Met een focus op het behoud van eigen regie en het creëren van een thuis waar iedereen zichzelf kan zijn, draagt het Zonnehuis actief bij aan het welbevinden van elk individu, en dat is iets om te koesteren.

Uitdaging


Voor het Zonnehuis, een zorginstelling met een rijke historie, was het tijd om hun verouderde toegangscontrolesysteem te moderniseren. Het huidige systeem, dat niet alleen verouderd was maar ook beperkte opties bood voor aanpassingen en uitbreidingen, kon niet langer voldoen aan de groeiende eisen op het gebied van functionaliteiten, veiligheid en flexibiliteit. Terwijl de noodzaak voor vernieuwing steeds dringender werd, was er tegelijkertijd een wens om bepaalde aspecten van de bestaande infrastructuur te behouden. Dit leidde tot een uitdagende evenwichtsoefening tussen behoud en vernieuwing.

“Met Synguard is flexibiliteit geen optie, maar een standaard. De mogelijkheid om profielen zelf in te richten en instellingen op afstand aan te passen, heeft ons door de uitdagingen van de COVID-19-pandemie geleid. Terwijl we bij andere systemen afhankelijk zijn van extra hulp, hebben wij de controle nu in eigen handen.”
- Gert Jan - Technische services het Zonnehuis

Oplossing

Synguard bood een flexibele oplossing die perfect aansloot bij de behoeften van het Zonnehuis. Een deel van die oplossing was onder andere het implementeren van sleutelhanger badges met een klanteigen beveiligingssleutel, de vervanging van de bestaande bestaande badgelezers en nieuwe up-to-date deurcontrollers die naadloos samenwerken met een krachtig cloud platform. Deze aanpak stelde het Zonnehuis in staat om bepaalde zaken van hun huidige infrastructuur te behouden en tegelijkertijd te profiteren van geavanceerde technologieën voor toegangsbeheer.

In de zoektocht naar een installatiepartner heeft Synguard het Zonnehuis begeleid door nauwlettend naar hun specifieke vereisten te luisteren en deze te integreren in het proces van partnerselectie. Zo kwam uiteindelijk de keuze bij DG Beveiliging. Deze inspanning demonstreert onze toewijding aan onze kernwaarde “always with you”, waarbij we onze klanten ondersteunen bij het vinden van een geschikte partner voor het succesvol implementeren van oplossingen.

Implementatie

 Het implementatieproces was zorgvuldig gepland en uitgevoerd om de operationele continuïteit van het Zonnehuis te waarborgen. Met ondersteuning van DG beveiliging werd het systeem in fasen geïmplementeerd, waarbij de bestaande badges werden hergebruikt terwijl de lezers werden omgebouwd om nieuwe, veiligere badges te accepteren. Dit proces verliep soepel, waarbij gedurende een periode van twee maanden geleidelijk werd overgestapt naar het nieuwe systeem, zonder verstoring van de dagelijkse activiteiten.

Resultaten & Cijfers

Het Zonnehuis heeft nu een toonaangevend platform voor toegangsmanagement dat niet alleen voldoet aan de huidige behoeften, maar ook klaar is voor de toekomst. Met het nieuwe systeem kunnen ze eenvoudig andere vestigingen integreren en zich voorbereiden op mogelijke fusies met andere zorginstellingen. Het systeem biedt flexibiliteit in programmering, waardoor het Zonnehuis snel kan reageren op veranderende behoeften, zelfs op afstand, zoals aangetoond tijdens de uitdagingen van de COVID-19-pandemie.

What's next? 

Het Zonnehuis heeft bewust gekozen voor een cloud oplossing die flexibel is en kan meegroeien met
toekomstige samenvoegingen of uitbreidingen. Het platform is operationeel en maakt het gemakkelijk en kostenefficiënt om nieuwe gebouwen toe te voegen. Wat de toekomst ook brengt, Het Zonnehuis is er klaar voor met ons systeem.