Een veilige techcampus dankzij 1 toegangscontrolesysteem

Een business community met meer dan 250 bedrijven en 5000 mensen. Dat is een hele uitdaging. Want gebouwen die voor de ene groep toegankelijk zijn, zijn dat voor andere mensen niet. Bovendien kan je in het ene bedrijf zo binnenlopen tijdens de kantooruren. Terwijl een andere organisatie wil dat werknemers badgen. Maar er zijn nog wat meer aandachtspunten, denk aan de toegang tot de parkeerruimte bijvoorbeeld. Noden à la carte dus. Maar hé, innovatieve technologiecampus of een ander bedrijventerrein… overal moet die veiligheidspuzzel gelegd worden. En dan zijn wij er, Synguard.

Waarvoor staat Corda Campus?

Corda Campus, de plaats waar het in 2007 voor Syntegro/Synguard begon. Een innovatieve bedrijvencampus met een bruisende community. Bedrijfsgebouwen, vergaderzalen, restaurants, barbier, strijkservice en een afhaalpunt voor je boodschappen: een ondernemende wereld op zich. Het gevolg? Een in- en uitloop van mensen. De hele dag lang. Die gezellige bedrijvigheid vraagt om een goed georganiseerd en geautomatiseerd toegangsmanagement. En die vond Corda Campus bij Synguard.

Waar hebben ze nood aan?

Op het verlanglijstje: 1 uiterst betrouwbaar toegangscontrolesysteem dat zich makkelijk laat aanpassen aan de noden van de 250 ondernemingen die hier samenzitten. Kathleen Bergé van Corda Campus: “Sommige bedrijven tellen enkele werknemers. Dan is er intern niet veel toegangsmanagement nodig. Andere bedrijven hebben een veel groter team. Zij willen wel meer overzicht over wie wanneer binnen is. Flexibiliteit is dus erg belangrijk voor ons.”

Maar een flexibele software waarvoor ze altijd een technicus van de leverancier moeten laten komen, daar bedanken ze voor bij Corda Campus. Wat ze dan wel willen: software die interne techniekers makkelijk zelf kunnen gebruiken. Van die soort die zich niet zomaar laat kraken.

1 toegangscontrolesysteem

Het resultaat is een ingenieus toegangsmanagementsysteem met licenties voor 10 100 gebruikers, waarvan er 9 800 in gebruik zijn. De medewerkers krijgen makkelijk toegang door hun badge voor de kaartlezer te houden. Wil een bedrijf weten wie er binnen is geweest? Dan kunnen ze een rapport opvragen. Bovendien worden alle gebouwen met hetzelfde toegangscontrolesysteem beheerd. Handig, want daardoor moeten de gegevens van personen en badges niet dubbel ingegeven worden.

“De samenwerking met Synguard maakt ons happy. Na een opleiding van minder dan een halve dag konden onze techniekers alles zelf. De software is heel intuïtief. Bye bye ellenlange handleidingen”, vertelt Kathleen Bergé. En daarvan plukken ze nu de vruchten bij Corda. Want de campus groeit en de toegangscontrole moet volgen. “De flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn echt top. En hebben we toch eens een vraag? Dan staan ze bij Synguard altijd voor ons klaar.”

Lees meer over onze toegangscontrole