Rexel Belgium kiest voor een betrouwbare en schaalbare toegangsmanagement oplossing

Rexel Belgium kiest voor Synguard toegangscontrole om de toegangen tot hun night & day sassen te beheren. Synguard kan hiermee bijdragen aan de automatisatie en digitalisering van Rexel Belgium.

Synguard Rexel Belgium

Door de nauwe samenwerking met vooruitstrevende leveranciers is men in staat om dagdagelijks een future-proof assortiment van elektrotechnische producten aan te bieden aan hun klanten.

Door de technische expertise die men in huis heeft begeleiden ze hun klanten van A tot Z. Het adviseren van bepaalde producten en energie-efficiënte oplossingen, de uitwerking van de projectstudie, de bestelling en levering van het materiaal en in sommige gevallen de assistentie bij de indienststelling.

 

Om dagelijks een professionele service af te leveren in de nabijheid van hun klanten heeft men 38 filialen in België en 650 medewerkers in dienst.

Rexel is een professionele groothandel voor de elektrotechnische installateur met een uitgebreid assortiment aan producten voor zowel industrie, residentieel en de tertiaire sector.

 

De hoofdactiviteit van Rexel bestaat erin om de klant op logistiek vlak zo goed mogelijk van dienst te zijn door steeds opnieuw te innoveren, te digitaliseren (e-commerce). Rexel biedt tal van leveringsmogelijkheden op maat (express delivery, Click&Collect, levering op de werf, koppelingen met ERP systemen …). Rexel tracht hun 10.000 klanten zoveel mogelijk te ontzorgen en te ondersteunen in hun dagelijkse activiteiten wat resulteert in meer tijd en een hogere productiviteit.

Synguard Rexel Belgium

Waarom kiest Rexel Belgium voor Synguard?

Joachim Vandermeersch, COO bij Rexel Belgium kan het duidelijk verwoorden:

“Rexel Belgium is ervan overtuigd dat het samenwerkt met een innoverende en betrouwbare partner en start dit project graag met hun oplossing te implementeren.
Zij verzekerden ons dat de kern van hun oplossing het beheren van de toegangscontrole is. Zij hebben vervolgens geluisterd naar onze huidige en toekomstige behoeften alvorens een oplossing voor te stellen die de nodige integratie met ons informatiesysteem mogelijk zou maken.
Synguard heeft snel en professioneel gereageerd tijdens dit pre-sales proces.”

Synguard Rexel Belgium

Toegangscontrole die bijdraagt tot de automatisatie en efficiëntie van Rexel Belgium

10.000 klanten en leveranciers, gecombineerd met de flexibele leveringsmogelijkheden die Rexel biedt, zijn een grote uitdaging om de leveringen en afhalingen gecontroleerd te automatiseren.

Synguard voorziet een koppeling met het centraal informatiesysteem van Rexel, waardoor de toegangen tot de 38 afhaalzones automatisch beheerd worden voor klanten en leveranciers. Dit 24/24 en 7/7.

Onze partner Access zal instaan voor de uitrol van de toegangscontrole op de 38 filialen van Rexel Belgium.

Synguard open management platform Rexel Belgium

Omdat de bestaande oplossing niet meer kon voldoen aan de noden en behoeften van Rexel Belgium heeft men gekozen voor Synguard als nieuwe toekomstgerichte toegangsmanagement oplossing.

Dankzij onze open standaarden en integratiemogelijkheden, de betrouwbaarheid van onze cloud infrastructuur, onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden op vlak van gebruikers, deuren, lezers en software configuratie, voldoet Synguard aan de noden en behoeften van Rexel Belgium.

 

Met dank aan ons Synguard open access managementplatform en onze innovatieve bedrijfsfilosofie, als een flexibele, veerkrachtige en verantwoordelijke partner, schrijven wij graag mee aan het succesverhaal van Rexel Belgium.