Toegangscontrole via je smartphone

Toegangscontrole via een smartphone is gebruikersvriendelijker, efficënter en veiliger. Ontdek hier waarom.

Gebruiksvriendelijker, efficiënter en veiliger

Uit recent onderzoek blijkt dat 60% van de ondervraagde bedrijven plannen heeft om hun toegangscontrole systeem te upgraden.

50% hiervan wil het gebruiksgemak verbeteren en 37% wil de administratie vergemakelijken. Eén van de belangrijke nieuwigheden die klanten verwachten is toegangscontrole via een smartphone.

synguard toegangsmanagement via smartphone

Heb jij al eens gedacht aan toegangscontrole via de smartphone? Dat is niet alleen gebruiksvriendelijk voor je medewerkers, maar zorgt ook voor meer operationele efficiëntie en grotere veiligheid.

Alle grote merken van toegangscontrole lezers bieden tegenwoordig veilige OSDP lezers aan die Mobile Enabled zijn via Bluetooth en/of NFC. Voorbeelden van deze merken zijn HID, Idesco, STid en Aperio van Assa Abloy.

In plaats van een traditionele badge, kunnen medewerkers hun smartphone gebruiken om toegang tot de gebouwen te krijgen.

Het voordeel hiervan is dat een medewerker zijn smartphone altijd op zak heeft en zijn badge dus niet langer kan vergeten, of ergens laat rondslingeren. Een smartphone is dan meestal ook nog eens beveiligd met een toegangscode, waardoor onbekenden niet zomaar toegang tot een gebouw kunnen krijgen. Wat dan weer veiliger is voor jou.

Dankzij onze nieuwe integratie met HID kunnen ook de 'mobile credentials' vanuit ons open access management platform snel en eenvoudig aangemaakt worden voor medewerkers. Een 'mobile credential' kan gezien worden als de toegangsbadge van de smartphone. Deze is uniek per gebruiker.

Voorbeelden van lezers met Bluetooth en/of NFC