Waarom AGSO 10 jaar geleden al koos voor onze cloudoplossing

De veiligheid van leerlingen garanderen. En er tegelijkertijd voor zorgen dat leerkrachten, onderhoudspersoneel en externen zoals verenigingen de gebouwen binnen kunnen als dat nodig is. Geen evidentie. Want niet iedereen krijgt 24/24 en 7/7 toegang tot de scholen. En wat met het parkeermanagement? Ook daar zijn er verschillende types gebruikers. Elk met hun eigen rechten. Van een veiligheidsuitdaging gesproken. Maar wel eentje dat Synguard makkelijk oplost voor het autonoom gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Wie is AGSO?

AGSO is een van de grootste inrichters van onderwijs in Vlaanderen. Elke dag bieden ze bijna 55 000 leerlingen en cursisten de kans om hun talenten en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Goed voor in totaal 115 scholen verspreid over 172 locaties in Antwerpen. Hun kernwoorden: toegankelijk, kwalitatief en geëngageerd.

Waar hebben ze nood aan?

Bijna 55 000 leerlingen dus. En die moeten elke dag opnieuw op een eenvoudige manier toegang krijgen tot de schoolgebouwen. Voeg daar de leerkrachten, de directie, het poets- en onderhoudspersoneel en de externen aan toe. En dan weet je dat er veel mensen binnen- en buiten lopen.

En dat is niet de enige uitdaging. Want het gaat hier om 115 scholen met evenveel directeurs. En hoewel elke directeur verantwoordelijk is voor het beheer van zijn/haar eigen school, mag hij/zij de gegevens van andere scholen niet kunnen zien.

In 2012 ging AGSO op zoek naar een gemakkelijkere oplossing voor hun toegangsmanagement. Een flexibele en gebruiksvriendelijke toegangscontrole, parkeermanagement en bezoekersregistratie. Met een eenvoudige en overzichtelijke GUI en een makkelijk instelbare software voor het centrale en decentrale beheer. En dat allemaal in een cloudsoftware. Flexibel, schaalbaar en bereikbaar. Het verlanglijstje van AGSO Antwerpen was helder.

Waarom een cloudoplossing?

Meedenken met AGSO Antwerpen, dat was de eerste taak van Synguard. Waar hadden ze nood aan en welke oplossing sluit daar naadloos bij aan? Dat was zonder twijfel een multisite cloudomgeving. Ze wilden immers zeker zijn van de bereikbaarheid van de oplossing. Kochten ze bovendien eerder een nieuwe computer, dan moest hun IT-leverancier langskomen om de software te installeren. Omslachtig en oubollig? Zeker. Dat kon dus beter én veiliger.

Welkom cloudomgeving van Synguard. Want naast ontzorging op het vlak van IT en beveiliging, krijgt AGSO Antwerpen zo een eigen softwarecontainer & database. En dat in een ISO27001 én Tier 4 gecertificeerd datacenter in België. Cybersecurity? Check!

Ook bereikbaarheid is geen issue meer. Want de cloud is volledig redundant, met back-ups op 2 verschillende locaties. De applicatie zelf is van overal ter wereld beschikbaar, dankzij de uiterst eenvoudige webinterface. As easy as that.

Benieuwd naar de volledige case?

Of lees meer over onze cloudoplossing.