Waarom is een ISO-27001 certificering zo belangrijk bij het kiezen van cloudoplossingen?

ISO-27001 certificering: Het bedrijf beschikt over de informatie die nodig is voor het ontwerpen, ontwikkelen, configureren, implementeren, beheren en het onderhouden van oplossingen voor toegangscontrole voor bedrijven en overheden via partners.

Ook in de wereld van fysieke beveiliging vindt een digitalisatie plaats. In deze snel evoluerende wereld van informatietechnologie zijn cloudoplossingen een essentieel hulpmiddel geworden voor bedrijven en organisaties om hun activiteiten te ondersteunen en te verbeteren. Bij het kiezen van een cloudoplossing is het van cruciaal belang om aandacht te besteden aan de kwaliteit en de maturiteit van de oplossing en de fabrikant. Een ISO-27001 certificering geeft aan dat een software, én de organisatie dat deze software ontwikkelt, de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid waarborgt. In deze blog zullen we dieper ingaan op waarom ISO-27001 zo belangrijk is bij het kiezen van een cloudoplossing in onze wereld van fysieke beveiliging. 

Wat is ISO-27001?

De International Organization for Standardization (ISO) is een wereldwijde organisatie die normen vaststelt voor verschillende industrieën en sectoren. ISO-certificeringen zijn onafhankelijke beoordelingen die aantonen dat een dienst, product of organisatie voldoet aan internationale normen en richtlijnen. ISO 27001 is een ISO-standaard voor informatiebeveiliging. De norm specificeert eisen voor:

  • het vaststellen,
  • implementeren,
  • uitvoeren,
  • controleren,
  • beoordelen,
  • bijhouden
  • en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico's voor de organisatie.

De norm specificeert eisen voor de implementatie van beveiligingsmaatregelen die zijn aangepast aan de behoeften van afzonderlijke organisaties of delen daarvan.

Waarom is ISO-27001 belangrijk voor cloudoplossingen?

Kwaliteit en betrouwbaarheid: ISO-certificeringen zorgen ervoor dat clouddienstverleners hun diensten aanbieden volgens internationaal erkende normen. Het geeft gebruikers de zekerheid dat de diensten betrouwbaar zijn en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. 

Informatiebeveiliging: Het waarborgen van de veiligheid van gegevens is een cruciaal aspect van clouddiensten. ISO 27001-certificering is een veel voorkomende norm voor informatiebeveiliging. Door te kiezen voor een clouddienstverlener met deze certificering, kunnen bedrijven erop vertrouwen dat hun gevoelige gegevens veilig worden opgeslagen en verwerkt.

Gegevensbescherming: Met de verschillende privacywetten (GDPR, AVG, …) wordt het beschermen van persoonsgegevens steeds belangrijker. Een ISO 27701-certificering voor gegevensbescherming toont aan dat een clouddienstverlener voldoet aan de vereisten voor gegevensbescherming en privacy.

Efficiëntie en effectiviteit: ISO-certificeringen benadrukken het belang van efficiënte processen en effectief beheer. Het selecteren van een ISO-27001 gecertificeerde clouddienstverlener kan leiden tot verbeterde prestaties, verminderde risico's en een hogere klanttevredenheid.

Take-away message

Het kiezen van de juiste clouddienstverlener is een belangrijke beslissing voor elk bedrijf of organisatie. Een ISO-27001 certificering biedt waardevolle garanties over de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van clouddiensten.

Door te kiezen voor een ISO-gecertificeerde clouddienstverlener kunnen bedrijven genieten van de voordelen van gestandaardiseerde processen, robuuste beveiliging en een betrouwbare dienstverlening. Het is essentieel om bij het evalueren van een cloudoplossing te letten op de aanwezigheid van een ISO-27001 certificaat, zodat u met vertrouwen kunt overstappen naar de cloud en uw bedrijf naar nieuwe hoogten kunt brengen.

Wij zijn ook verheugd om te vermelden dat Synguard haar ISO-certificering heeft vernieuwd. 

Met het behalen van de ISO 27001-certificering voldoet Synguard aan de internationale normen voor informatiebeveiliging. Dit betekent dat ze robuuste beveiligingsmaatregelen hebben geïmplementeerd om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens te waarborgen.

Klanten die voor Synguard kiezen, kunnen erop vertrouwen dat hun gegevens in veilige handen zijn en dat ze werken met een betrouwbare clouddienstverlener.