Neem de controle over je toegangsbeheer terug: Verminder complexiteit, bespaar en beveilig je organisatie efficiënter

Stel je voor dat je de securitymanager of IT manager bent van een grote onderneming. Op een dag wordt een concurrent gehackt en als reactie daarop schrijft je directie een strengere toegangsbeveiliging voor. Of stel dat je regelgevende instantie voorschrijft dat voor de toegang tot gevoelige toepassingen authenticatie met twee factoren vereist is. Hoe goed ben je gepositioneerd om deze verandering door te voeren? Hoe lang gaat dat duren? Wat zullen de kosten zijn in termen van aangepaste applicatieontwikkeling? Laat staan, is je huidige oplossing wel up to date? 

Uitdagingen en veranderingen 

Heel vaak zien wij een fragmentatie van oplossingen voor toegangsbeheer en beveiliging. Elke verandering binnen een organisatie zorgt al snel tot een ontmoedigend vooruitzicht. Veel toegangsbeheersystemen zijn gebouwd in afzonderlijke applicaties, terwijl andere zich hebben ontwikkeld rond bepaalde groepen gebruikers, zoals werknemers, zakenpartners of klanten. Het is een hele uitdaging voor jou als eindverantwoordelijke om aanpassingen efficiënt en snel door te voeren. Je bent niet de enige als het een troost mag zijn! 

Het toenemend gebruik van smartphones, smartwatches, etc. betekent dat je mogelijk afzonderlijke systemen hebt om zich aan te melden. Mogelijk is er ook een mix van SaaS oplossingen, middleware en systemen die draaien binnen je eigen serverpark. Deze mate van versnippering is niet alleen duur in onderhoud en upgrade, maar vormt ook een ernstig beveiligingsprobleem, omdat een crimineel de zwakste schakel kan vinden en een volledige organisatie in gevaar kan brengen. 

Verbetering van het proces 

Hoe kan je deze situatie verbeteren? Je kan beginnen met een stap terug te zetten en een meer strategische kijk op toegangsbeveiliging te krijgen. Een open platform voor toegangsbeheer kan helpen de complexiteit te verminderen en tegelijkertijd de kosten voor de ontwikkeling van allerhande afzonderlijke applicaties en integraties. 

Wijzigingen in het toegangsbeleid van je organisatie kunnen eenmalig worden aangebracht in één softwareapplicatie. Die beleidswijzigingen worden van kracht op alle domeinen en zones binnen je organisatie. Zowel op lokaal niveau als binnen een globale context indien je over meerdere vestigingen beschikt. 

Naast de voordelen op het gebied van beveiliging en vereenvoudiging, kunnen gebruikers aan de hand van een persoonlijk intuïtief dashboard, een sterke rapporteringstool met één oogopslag ingrijpen waar nodig. Men beschikt altijd en overal over de allerlaatste informatie binnen de onderneming zodat ingrijpen kan, wanneer het moet! 

Sta even stil 

Er zijn verschillende belangrijke kenmerken die je als eindverantwoordelijke, securitymanager of IT manager moeten zoeken in een platform voor toegangsbeheer. Kijk je even na wat er aanwezig is? 

  • Op welke infrastructuur draait jouw oplossing? On-Premise of Cloud? 
  • Hoe redundant is het systeem als het netwerk faalt?
  • Welke authenticatiemethodes zijn er vandaag aanwezig? Zijn deze allemaal even veilig? Met welke badgetechnologie werk je vandaag? Kan je eenvoudig andere authenticaties in hetzelfde systeem onderbrengen, zoals digitale sleutels/cilinders of biometrische toegangscontrole? Zijn je badges beveiligd tegen kopiëren en ben je als klant zelf eigenaar van deze unieke sleutels? 
  • Is mijn huidige oplossing cybercrime bestendig? Worden er jaarlijkse PEN-testen gedaan op de applicatie? Is de leverancier van de applicatie ISO 27001 gecertifieerd?
  • Hoe goed is de oplossing geïntegreerd in de bestaande IT-infrastructuur? Bijvoorbeeld Active Directory en Azure authenticatie en synchronisatie, of kan je standaard API’s gebruiken om een koppeling op te zetten met een van je bestaande applicaties? 
  • Is het systeem flexibel, en kan het meebewegen als je organisatie dit nodig heeft? Lees meer hierover in dit blogartikel
  • Hoeveel systemen zijn er gedurende de jaren niet in je organisatie gekomen en staan naast elkaar zonder enige samenwerking? Wat bedraagt de kost om deze allemaal te onderhouden, up to date te houden? 
  • Kan het algemene toegangsbeheer van gebouwen, parking niet efficiënter? Wat met bezoekers, klanten, leveranciers? Ben ik steeds en altijd op de hoogte van hun activiteiten binnen mijn organisatie of hoe ik hen verwelkom? 

SYNGUARD biedt een platform voor toegangsbeheer dat alle antwoorden biedt en snel veranderende organisaties in staat stelt de controle over het toegangsbeheer terug te nemen. Met ons open, stabiel en platform kunnen organisaties hun toegangsbeveiliging consolideren, standaardiseren en automatiseren, zodat ongewenst bezoek buiten de deur worden gehouden, de gebruikersproductiviteit wordt verhoogd en de kosten worden verlaagd.