Statische toegangscontrole systemen passen niet meer in onze flexibele leefwereld

Waarom moet een toegangsmanagementoplossing flexibel mee bewegen met de situaties die zich voordoen in een organisatie?

Toegangsmanagement is vandaag zoveel meer dan wat toegangscontrole vroeger was. Onze leefwereld verandert snel en is dan ook nog eens onderhevig aan externe situaties zoals bijvoorbeeld Covid-19 of een terreurdreiging.

De digitalisatie van onze organisaties is in volle gang, daarom is toegangscontrole niet alleen maar controlerende oplossing maar een volledig managementsysteem.

Bezoekers ontvangen via een geautomatiseerde digitale flow, parkeergelegenheden automatiseren en openstellen voor een breder publiek, de bezetting van je gebouwen flexibel en automatisch beheren, … Allemaal voorbeelden van een toegangsmanagement oplossing anno 2022.

Wat als er een noodsituatie uitbreekt? Wat met meldingen van andere beveiligings- of technische systemen? Wat als er een bepaald dreigingsniveau is? Je toegangsmanagement dient hier flexibel mee om te kunnen.
Synguard open management platform

In ons Synguard open access management platform kunnen verschillende toegangszones voorgaand geconfigureerd worden zodat bij bepaalde situaties, automatisch of handmatig, een andere toegangsmanagement werking in gang kan treden.

Gebouwen worden vandaag veel breder ingezet, vaak door bezoekers of huurders die niet eigen zijn aan de omgeving. Daarom moet het toegangsmanagementsysteem nog verder kunnen gaan om dit in goede, én veilige banen te leiden.

Synguard open management platform

Een ziekenhuis is een goed voorbeeld, zij krijgen gedurig te maken met onvoorziene situaties en externe factoren. Als er zich een ramp voordoet, waardoor het ziekenhuis in een andere werkingsfase treedt, dient het toegangsmanagement zich ook aan te passen aan die situatie.

En dit zonder nood aan een bijkomende, tijdsrovende configuratie aanpassingen, want op zo'n momenten hebben medewerkers andere prioriteiten.

Enkele voorbeelden?

  • Medewerkers die automatisch toegang krijgen tot technische lokalen wanneer er een stroompanne is
  • Bezoekers niet meer toelaten en toegangen in de toegangswegen vrij zetten wanneer men zich in een acuut ramp scenario bevindt
  • Bepaalde medewerkers die geen toegang krijgen zolang het inbraak gebied gewapend is
  • Een lockdown functie bij een bepaalde dreiging
  • Bepaalde toegangen vrijgeven en andere toegangen alleen beschikbaar maken voor specifieke medewerkers bij een gaslek

Meer info over hoe het Synguard open access management platform meer voor jou kan betekenen of heb je graag een demo van een van onze specialisten?