Synguard open management platform bij Populierenhof van Zorgpunt Waasland

Zorgpunt Waasland kiest voor hun nieuwbouw woonzorgcentrum Populierenhof voor het Synguard open management platform.

Zorgpunt Waasland is al enkele jaren trouwe klant van Synguard voor toegangsmanagement en Syntegro voor tijdregistratie.

Ook voor de nieuwbouw Populierenhof in Nieuwkerken, kiest Zorgpunt Waasland opnieuw voor Synguard toegangsmanagement. Waarom? Dat kan Robby De Roeck, deskundige speciale technieken bij Zorgpunt Waasland beter verwoorden:

"We zijn een jaar of 5-6 geleden in zee gegaan met Syntegro toen nog, Synguard nu. Ja, die samenwerking beviel ons heel hard en dan kiezen we nog altijd voor hetzelfde project, dus Synguard."

Best-of-breed oplossing in praktijk

Voor de uitwerking van het toegangsmanagement is een mix van verschillende oplossingen gekozen, allemaal samen beheerd in ons open management platform.

Voor de buitenperimeter zijn er FEIG TCP/IP lezers geplaatst, zodat de badges frequent langs een online update punt komen.

Binnen het gebouw hebben we gekozen voor badgelezers met keypad van Idesco, in de afdelingen waar controle nodig is om buiten te gaan. Voor andere deuren, bijvoorbeeld glazen deuren, is er gekozen voor meer elegante deurbeslagen van Assa Abloy - Aperio, zo zijn er meer dan 80 geplaatst. Ook om de afvalcontainers te beheren, is er een passende oplossing gevonden, draadloze offline cilinders van SimonsVoss.

Synguard open management platform

Wat is woonzorgcentrum Populierenhof?

Het nieuwe woonzorgcentrum Populierenhof is gelegen op de site Populierenhof aan Turkyen in Nieuwkerken. De nieuwe zorgsite bestaat uit vier kleinschalige paviljoenen rond twee ontmoetingspleinen.

De paviljoenen geven de indruk dat de bewoners zelfstandig wonen in afzonderlijke woningen op een gezellig plein. In totaal zijn er 125 woongelegenheden voor bewoners die zorg nodig hebben en 2 kamers voor kort- en vakantieverblijf. 

Synguard open management platform

Zorgpunt Waasland in cijfers

  • 1 centraal systeem voor toegangsmanagement en tijdregistratie
  • 36 IP-controllers
  • 34 tijdregistratie terminals
  • 466 deurcontrollers
  • 181 draadloze online-en offline sloten
  • 812 bekabelde deuren met 822 lezers
synguard open management platform